Vode gradove, a gube izbore: Bandić iza Hrasta, Kerum izgubio Split, a Jamba tukla Kosor



"ZNATE iza čega je Milan Bandić u prvoj izbornoj jedinici?Iza Hrasta", vic je koji se uvelike pričao u izbornoj noći u stožeru Kukuriku koalicije. Kako i ne bi kada je gradonačelnik Bandić u svojoj "utvrdi" skupio manje glasova od desničarke liste Hrast. Bandić koji se predstavljao kao ozbiljan pretendent na zastupničko mjesto i kojem su mnoge bivše i buduće parlamentarne stranke nudile koaliciju na kraju se nije niti približio izbornom pragu s obzirom da je imao manje od 2,4 posto glasova. 

Gabrićev prvi poraz u Metkoviću

No, ako je Bandić utučen što reći za Stipu Gabrića Jamba? Prvi put od kada je Gabrić u politici u rodnom je Metkoviću zabilježio poraz. U njegovom ga je gradu pobijedio gubitnički HDZ s 30 posto, a Jambo je osvojio 25 posto, što je tek malo više od Kukuriku koalicije. Gabrić je ostao bez udobne zastupničke fotelje, ali i imuniteta iako je obećavao preko X. izborne jedinice i dva mandata.

Kerum izgubio Split, ali je dobio fotelju

Željko Kerum, gradonačelnik Splita, čini se da ima razloga biti sretan. Naime, ušao je u parlament zajedno sa sestrom. No, svakako bi ga trebalo zabrinuti da i s HDZ-om u koaliciji nije uspio izvojevati pobjedu u gradu kojem vlada. Naime, od liste HDZ-HGS koja je dobila 24,2 posto, daleko je bila bolja Kukuriku koalicija s 36,3 posto glasova. Odmah iza Keruma nalazi se neovisna lista Ivana Grubišića koja je u Splitu dobila 17,6 posto glasova. 

Bubalo izgubio bitku u Osijeku, ali dobio rat za Sabor


Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, također nije uspio pobijediti u gradu kojim vlada. Naime, u Osijeku je pobjednik Kukuriku koalicija s 35,3 posto, dok je HDSS osvojio daleko manje i to 22,02 posto glasova. Iza njih nalazi se HDZ s 17,1 posto. No Bubalo kao i Kerum ima razloga biti zadovoljan s obzirom da ulazi u Sabor.

Još jedan osebujni političar Stipe Petrina neće Sabornicu, iako je njegovo vladanje Primoštenom za respekt, a posebice njegovo ophođenje s državnom vlašću.

Eh da je Petrina...

"Do kada ti i debili koji vode ovu zemlju mislite raditi ovakva sranja!?" pisao je Petrina svojedobno državnom tajniku kojeg je nazvao i "glupim, idiotskim, nesposobnim i nekompetentnim - kretenčinom". Što smo sve izgubili u aktualnim prijepodnevima možete samo zamisliti. Na ovim izborima imao je podršku čak 45.14 posto glasača iz Primoštena no to mu nije pomoglo da u IX izbornoj jedinici pređe prag. Zaustavio se 4,13 posto. Šteta.

 

Pročitajte više