Vodostaj Save stagnira ili pada

Vodostaj Save tijekom današnjeg dana većinom stagnira ili pada, izvijestio je Državni centar za obavješćivanje na temelju podataka u 15 sati.

I dalje su na snazi uspostavljene mjere obrane od poplava, osim na Trebež-retenciji, gdje su u 14 sati ukinute izvanredne mjere obrane od poplave za dionice 48/2, 52 i 55/I u Sisačko-moslavačkoj županiji i uvedene redovite mjere obrane od poplava.

U Sisačko-moslavačkoj županiji teškoće uzrokuju zaobalne vode, a razina vode u kanalu Strug I i dalje raste. Jučer su postavljeni i zečji nasipi kako bi se zaštitila naselja Trebež i Bukovica. Stanje je zasad stabilno.

Sanitarna voda u Hrvatskoj Kostajnici i Dvoru još nije za piće. Državna cesta D-47 i dalje je zatvorena na dionici Dubica - Hrvatska Kostajnica - Dvor.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje vrijede izvanredne mjere obrane od poplava za slijevno područje Biđ - Bosut i područje Vuke. Vodostaj Bosuta i njegovih pritoka još je visok zbog visokog vodostaja rijeke Save.

Vodostaj većine rijeka stagnira ili pada, a vodostaj Česme, Pakre i Orljave lagano raste. Vodostaj Drave lagano raste u gornjem toku, ali kod Osijeka pada.

(Hina) pp ymć

Pročitajte više