Vojković postaje hrvatski veleposlanik u Maroku?

HRVOJE VOJKOVIĆ navodno će na sjednici vlade u petak biti razriješen svoje dužnosti u Croatia osiguranju zajedno s Damirom Mihanovićem, ali već ga čeka novo radno mjesto koje nije ništa manje atraktivno.

Vojković će, prema pisanju Večernjeg lista, postati novi hrvatski veleposlanik u Maroku! Navodno je Vojković priželjkivao diplomatsku karijeru započeti u Indiji, ali tamo trenutno nema slobodnog mjesta pa je pristao i na Maroko. No, prije nego počne pakirati kofere, Vojković će morati razgovarati i s novim predsjednikom Ivom Josipovićem, koji također ima bitnu ulogu u imenovanju veleposlanika i koji će željeti obaviti razgovor sa svim kandidatima.

Čime će se baviti Damir Mihanović nakon što "izleti" iz CO-a, zasad nije poznato. No, ni on vjerojatno neće završiti na ulici s obzirom da je iz privatnog sektora, od jedne velike firme, navodno dobio "ponudu koja se ne odbija". Podsjećamo, smjenu Vojkovića i Mihanovića nedavno je u jednom intervjuu najavio ministar financija Ivan Šuker koji je rekao da mora biti sankcija zbog situacija u Croatia osiguranju. Novi šef Uprave tog poduzeća vjerojatno će također biti imenovan već na idućoj sjednici Vlade.

Pročitajte više