Vojkovićeva rezidencija: Izašlo se iz gabarita, pozvana građevinska inspekcija

IZ MINISTARSTVA zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva potvrđeno nam je kako je u tijeku inspekcijski nadzor nad tri objekta u Parku prirode Žumberak u vlasništvu šefa Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića. Naime, nakon što je Index objavio vijest o gradnji bez dozvola unutar PP-a Žumberak, na teren su dan nakon teksta izašle inspekcije Ministarstva kulture jer se objekti nalaze unutar zaštićenog dijela prirode.

> Ekskluzivno: Vojković bez dozvole unutar Parka prirode gradi imanje kojega se ne bi posramio ni Todorić

> Inspekcije u Vojkovićevoj rezidenciji u Parku prirode Žumberak

Inspekcija Ministarstva kulture, kako neslužbeno saznajemo, utvrdila je kako jedan od objekata nije u zadanim gabaritima, pa je pozvana građevinska inspekcija, koja bi trebala utvrditi stvarno stanje. Iz ureda ministrice Marine Matulović Dropulić nisu nam znali odgovoriti kada će biti gotov inspekcijski nalaz.

Podsjetimo, da Vojković gradi bez dozvola, za Index su potvrdili iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije, kao i stručne službe unutar Parka prirode. 

Vojković unutar Parka na imanju od 13.800 kvadratnih metara gradi dvije kuće i zgradu. Vojkovićeve dvije kuće grade se na površini od 112 kvadratnih metara, odnosno 103 kvadratna metra, a zgrada ima 93 kvadratna metra. Sva tri objekta su unutar zaštićenog parka prirode.

Pročitajte više