Vozač kamiona ili "atentator" na Đinđića pušten iz pritvora

DEJAN MILENKOVIĆ zvani Bagzi, vozač kamiona koji je prošlog petka naletio na kolonu vozila u kojoj je bio i srbijanski premijer Zoran Đinđić, pušten je iz pritvora, potvrdio je danas Radiju B92 njegov odvjetnik Miodrag Gligorijević.

Policija je - usprkos priopćenjima da je riječ o pokušaju ubojstva premijera - protiv Milenkovića, osobe ´s bogatim kriminalnim dosjeom´, podnijela kaznenu prijavu samo zbog krivotvorenja službene isprave i oduzimanja vozila, nakon čega mu je istražni sudac Okružnog suda u Beogradu odredio osam dana pritvora ´zbog opasnosti od bijega´.

Razlog ukidanja pritvora Milenkoviću, tvrdi Radio B92, kako se to navodi u obrazloženju odluke izvanraspravnog vijeća Četvrtog općinskog suda, činjenica je da je on ´trgovački putnik i da bi mu daljnje zadržavanje u pritvoru onemogućilo izdržavanje obitelji´.

Zasad je na ukidanje pritvora Milenkoviću reagirao jedino srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić, koji je osudio tu odluku, te ponovio da je ´potrebno provesti lustraciju u pravosuđu, jer je kap prelila čašu´.

Pročitajte više