Vozači, oprez, pada snijeg i ceste su skliske. Na autocesti A7 uočen predmet

Ilustracija: Index

PREDMET je na kolniku na autocesti A7 kraj čvora Draga u smjeru GP-a Rupa, a vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, pa iz Hrvatskog autokluba mole korisnike za pojačan oprez.

Također i zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana - Lipovac, između čvorova Otok Svibovski i Rugvica (44 km + 800 m) u smjeru Lipovca, gdje se vozi uz ograničenje brzine 80 kilometara na sat.

Ceste su mokre i skliske, mjestimice pada snijeg

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Snijeg mjestimice pada na cestama u Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ponegdje ima i magle.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Na dionici autoceste A1 puše jak vjetar

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp-prikolicama (I. skupina vozila). Na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici. Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje teretna vozila na izlaz čekaju jedan sat. U prekidu je trajektna linija Prizna - Žigljen.

Pročitajte više