Vučić ide u goste Putinu nakon špijunske afere

Foto: EPA

VLADIMIR Putin ugostit će Aleksandra Vučića danas u Sočiju nakon špijunskog skandala koji je potresao tradicionalno srdačne odnose Rusije i Srbije.

Najavljujući sastanak, Kremlj je samo objavio da dvojica čelnika "planiraju razmotriti ključna pitanja bilateralne suradnje, kao i regionalne i međunarodne teme", izvijestili su državni mediji.

Vučić je izjavio prošli mjesec da su ga zbunili navodi kako je Rusija u tajnosti pokušala prikupiti vojne obavještajne podatke o Srbiji jer su dvije zemlje tradicionalne saveznice.

Vučić se ulizivao Putinu

"Srbija nije nametnula sankcije Rusiji i nikada nije glasala protiv nje. Srbija nikada nije ugrozila svoje prijateljstvo s Rusijom", rekao je tada Vučić.

Podsjetimo, na YouTubeu je objavljena snimka 17. studenog na kojoj se vidi kako ruski obavještajac daje novac srpskom dužnosniku. Državna sigurnosno-informativna agencija (BIA) potvrdila je autentičnost snimke.

Prošli mjesec Srbija je potpisala sporazum o slobodnoj trgovini s Euroazijskom ekonomskom unijom (EAEU) koju čine Rusija, Armenija, Bjelorusija, Kazahstan i Kirgistan.

Srbija će se vjerojatno morati povući iz tog sporazuma ako se pridruži Europskoj uniji, a njezino je pristupanje okvirno predviđeno za 2025.

Pročitajte više