Vučićev ministar najavljuje prosvjednu notu, a on tvrdi: Želimo najbolje odnose s Hrvatskom

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić poručio je u utorak da Srbija želi najbolje odnose s Hrvatskom i izrazio uvjerenje da je jučerašnji napad hrvatske policije na novinare na teritoriju Srbije bio “izolirani incident”.

“Želim vjerovati da je to bio izolirani incident koji se neće više ponoviti”, rekao je Vučić u Ljuboviji.

Vučić je naglasio da “Srbija želi najbolje odnose s Hrvatskom” te da će se “tako i ponašati”, prenose beogradski elektronički mediji iz Ljubovije, gdje je Vučić danas nazočio početku gradnje mosta preko Drine koji će spajati Srbiju i BiH kod Bratunca u Republici Srpskoj.

Ova Vučićeva izjava uslijedila je nakon sinoćne najave ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića da će Srbija uputi prosvjednu notu i tražiti objašnjenje hrvatske strane za incident na granici u kojemu su, po tvrdnjama fotoreportera i snimatelja AFP, Reutersa, Al Jazeere te jednog britanskog slobodnog novinara, hrvatski policajci neprimjereno reagirali i napali ih na srbijanskom teritoriju.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić demantirao je te navode pozivajući se na dogovor o kriznom djelovanju u vrijeme migrantske krize.

Pročitajte više