vukovar: koalicija dc-a i hsls-a predstavila svoje izborne kandidate

Pod motom "Nova snaga", koalicija DCa i HSLSa predstavila je danas u Vukovaru kandidate s izborne liste za 5. izbornu jedinicu, u kojoj su Vukovarskosrijemska, Brodskoposavska i Požeškoslavonska županija. L

Tim skupom, održanim u kino dvorani u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, koalicija DC-a i HSLS-a počela je predizbornu kampanju za predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

Najavljujući uspjeh koalicije na izborima predsjednik DC-a Mate Granić ocijenio je kako je ona najprirodnija koalicija u Hrvatskoj "bez koje nema Vlade".

Granić je najavio potrebu "mijenjanja svega, u dosadašnjem načinu upravljanja hrvatskom državom", od načina upravljanja državnom do mijenjanja modela odnosa sa susjednim državama i međunarodnim financijskim institucijama".

"Uvest ćemo više stopa PDV-a, promijeniti nedavno donešeni zakon o sukobu interesa koji su dužnosnici vladajuće koalicije prilagodili sebi, oformiti državnu banku koja bi pratila domaće gospodarstvo, donijeti novi zakon o privatizaciji, te novi zakon o ovlastima Hrvatskog sabora, da odlučuje o vanjskom zaduženju Hrvatske", naglasio je Mate Granić na skupu pred petstotinjak okupljenih članova i simpatizera DC-a i HSLS-a.

Predsjednik DC-a najavio je da su njihovi budući koalicijski partneri, uz HSLS, stranke centra i desnog centra.

Predsjednik HSLS-a Dražen Budiša iskazao je nadu da će koalicija HSLS-a i DC-a s drugim oporbenim strankama "uspjeti stvoriti Vladu koja će biti odgovornija i sposobnija od sadašnje".

Ocijenio je kako je "Vlada nacionalnog jedinstva bila učinkovitija, sposobnija i odgovornija od sadašnje iako je djelovala u težim političkim i gospodarskim okolnostima".

Budiša je pozvao hrvatske građane da se na parlamentarnim izborima "opredijele za Hrvatsku, jer je ona vrijedna žrtve, koja je za nju dana".

Na skupu je govorila i nositeljica izborne liste koalicije DC-a i HSLS-a za 5. izbornu jedinicu Vesna Škare-Ožblt. Ona je i pojedinačno predstavila kandidate s izborne liste te koalicije.

Sadašnjoj Vladi zamjerila je što je, kako je istaknula, "rasprodala Hrvatsku, te državu enormno zadužila u inozemstvu".

Osvrnula se i na teško stanje u pravosuđu, u kojemu se, kako je rekla "ništa ne događa ni ne kreće, osim liftova koje ministrica otvara".

Pročitajte više