Vukovar: Susret s pjesnikom Dragutinom Tadijanovićem

U sklopu Dana Matice hrvatske u Vukovarskosrijemskoj županiji, u knjižnici Franjevačkog samostana sv. Filipa i Jakova u Vukovaru večeras je upriličen susret s pjesnikom, akademikom Dragutinom Tadijanovićem.

Tom prigodom Tadijanović je knjižnici vukovarskog Franjevačkog samostana darovao svoju najnoviju knjigu "Ostani uza mene" koja je iz tiska izašla prije dva dana.

"Riječ je o prvom izdanju prepjeva strane poezije nastalim sredinom 20. stoljeća koji do sada nisu bili objedinjeni u posebnoj knjizi", kazao je.

Vukovarski župnik fra Slavko Antunović upoznao ga je je s ratnim stradanjima samostana i crkve sv. Filipa i Jakova, koje je akademik Tadijanović kasnije i obišao, posebice se zanimajući za ratnu sudbinu knjižnog fonda samostanske knjižnice.

Župnik fra Slavko Antunović podsjetio je kako je, zahvaljujući franjevacima iz Iloka i Zemuna, spašeno oko 12.000 knjiga iz knjižnice vukovarskog samostana od kojih se 401 knjiga trenutačno nalazi na restauraciji.

Tijekom boravka u Franjevačkom samostanu sv. Filipa i Jakova Dragutin Tadijanović družio se i s Vukovarcima te se rado odazvao molbama da potpiše neke od svojih knjiga.

Kulturna manifestacija Dani Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji održava se do 8. svibnja u gradovima Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku te u još desetak mjesta u toj županiji.

(Hina) xzdra ysp

Pročitajte više