Vukovarska koordinacija protiv odavanja počasti na prijelazu iz stare u novu godinu

Vukovarska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata uputila je danas poziv predsjedniku Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravka" iz Koprivnice Mladenu Pavkoviću da odustane od najavljenog dolaska u Vukovar 31. prosinca i paljenja svijeća pred Križem na ušću Vuke u Dunav u ponoć "jer nije najbolje izabrano mjesto, a pogotovo ne vrijeme za odavanje počasti", budući da će samo 50ak metara dalje Vukovarci slaviti doček Nove godine.

U Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, koja okuplja 11 članica stradalničkih i braniteljskih udruga, ističu kako se ne mogu složiti s Pavkovićevim mišljenjem da "oni koji prozivaju njegovu udrugu sebi rade promidžbu". U priopćenju dodaju kako oni misle upravo suprotno da "baš gospodin Pavković radi promidžbu za sebe preko njihovih mrtvih: djece, supruga, roditelja, rodbine, suboraca i prijatelja".

Članovi Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata "Podravka" iz Koprivnice polagali su posljednje četiri godine točno u ponoć na prijelazu iz stare u novu godinu vijenac podno kamenog križa na ušću Vuke u Dunav odajući na taj način počast braniteljima poginulima u obrani Vukovara. Prvi put ove godine u organizaciji koprivničke udruge u hotelu Dunav organiziran je i doček Nove godine uz tamburašku glazbu i nastup Vere Svobode.

Protivljenje da se na prijelazu iz stare u novu godinu polaganjem vijenca kod Križa na ušću Vuke u Dunav iskazuje počast poginulim vukovarskim braniteljima u nekoliko navrata do sada iskazala i Gradska uprava Vukovara.

(Hina) žd vkn

Pročitajte više