vukovarska luka oštećena pokretna traka za utovar sipkih tereta

U vukovarskoj luci sinoć je zbog udara vlaka teško oštećena pokretna traka za utovar sipkih tereta na brodove, izvijestila je danas vukovarska Policijska postaja.

Po riječima pomoćnika načelnika kriminalističke policije vukovarske Policijske postaje Željka Vickovića, pokretna traka oštećena je u udaru kompozicije vlaka koji je u luku dovozio dva transformatora "Končara", namijenjena izvozu.

Procjenjuje se da je šteta oko 400 tisuća kuna, rekao je Vicković, dodajući kako je policija obavila glavni dio očevida, a u luci su trenutačo stručnjaci "Končara" koji ispituju jesu li u sudaru oštećeni i transformatori.

Po riječima direktora te luke Tomislava Mihaljevića, teško oštećena pokretna traka za prijevoz sipkih tereta, koja je postavljena godine 1999., prouzročit će vukovarskoj luci, osim izravne štete od 400 tisuća kuna, još toliku neizravnu štetu.

"Krivac je ljudski faktor", ocijenio je Mihaljević, dodajući kako je kompozicija, koja je prevozila transformatore, trebala stići na prvi, tzv. carinski kolosijek, a ne na drugi na koji je upućena.

Pročitajte više