Za 25 posto hrvatskih građana ništa nije najpozitivniji rezultat koalicije

U ISTRAŽIVANJU provedenom u ožujku na pitanje što smatraju najpozitivnijim rezultatom koalicijske Vlade 25 posto građana odgovorilo je ništa, a njih 30 posto nije znalo odgovoriti.

Terensko istraživanje proveo je Međunarodni republikanski institut (IRI) u suradnji s agencijom Puls između 8. i 17. ožujka ove godine u cijeloj Hrvatskoj.

Istraživanje je pokazalo da petnaest posto građana smatra izgradnju autocesta najpozitivnijim rezultatom koalicije, vanjsku politiku 12 posto, približavanje Europi 10 posto. Njih se 20 posto izjasnilo za ostalo.

Najvećim neuspjehom Vlade 12 posto građana smatra nezaposlenost, 11 posto neostvarivanje predizbornih obećanja, 10 posto neprovođenje revizija privatizacije, 7 posto svađe unutar koalicije, 4 posto njezinu neodlučnost, sporost i neučinkovitost, 3 posto odnos s Haagom. Za ostalo se odlučilo 38 posto ispitanika.

U istraživanju je korištena metoda osobnog intervjua u kućanstvu ispitanika, a obuhvatilo je 1700 građana iz cijele Hrvatske.

IRI je dosad rezultate predstavio u Uredu Predsjednika Republike, užem Vladinu kabinetu i strankama vladajuće koalicije.

Pročitajte više