Za 34-godišnjaka koji je zapalio kafić u Šibeniku zatražen istražni zatvor

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

ŠIBENSKO Općinsko državno odvjetništvo (ODO) zatražilo je od suca istrage da odredi istražni zatvor 34-godišnjaku osumnjičenom da je zapalio štekat poznatog šibenskog kafića Skipper i počinio kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te oštećenja kulturnog dobra, izvijestio je šibenski ODO.

Nakon što je 34-godišnjak u utorak ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je taj prijedlog zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni u nedjelju 11. veljače oko 00:30 sati u Šibeniku, nakon verbalnog sukoba s konobarom i vlasnikom u ugostiteljskom lokalu zbog računa za piće prije desetak dana, na benzinskoj postaji kupio upaljač i PVC kanistar u koji je natočio oko deset litara goriva pa se nakon isteka radnog vremena vratio do ugostiteljskog lokala, gdje je složio na hrpu štekat, stolice, stolove i suncobrane, polio ih benzinom i zapalio upaljačem.

Time je izazvao požar u kojem je u potpunosti izgorio štekat lokala, pukla su stakla na vratima i prozoru, nagorio zvučnik koji je bio u lokalu pored ulaznih vrata, a unutrašnjost je u potpunosti zacrnjena dimom. Kamena kuća u kojoj je lokal je zaštićeno kulturno dobro. U požaru je oštećena kamena fasada, a procjenjuje se da je vlasnicima kuće i lokala pričinjena šteta u ukupnom iznosu od oko 380.000 kuna, naveo je ODO.

Prema Kaznenom zakonu, zbog navedenih kaznenih djela osumnjičenom prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Pročitajte više