ZA MASTER PLAN SREDNJODALMATINSKOG TURIZMA 750.000 KUNA

Poglavarstvo Splitskodalmatinske županije na današnjoj je sjednici odlučilo izdvojiti 750.000 kuna iz ovogodišnjeg proračuna za izradu Master plana srednjodalmatinskog turizma i sufinanciranje promotivnih aktivnosti, a ta će sredstva dobiti Županijska turistička zajednica. L

U Master planu, koji bi trebao biti završen u veljači 2005. godine, obradit će se postojeće stanje u turizmu tog dijela Jadrana, dati ocjena na koja tržišta treba usmjeriti promotivne aktivnosti i kojoj se vrsti gostiju obratiti. Takav plan, istaknuto je na sjednici, mora rezultirati ponudom srednjodalmatinskog turizma, koja mora biti profitabilna.

Poglavarstvo je odlučilo objaviti natječaj za dodjelu koncesije za korištenje čuvene plaže Zlatni rat, na Bolu. Koncesija će se izdati na dvanaest godina, a početna visina godišnje naknade je 388.000 kuna.

Poglavarstvo je danas donijelo odluku da na idućoj sjednici raspravlja o sve češćem uništavanju i uzurpiranju obale. Na toj sjednici, najavljeno je, Poglavarstvo će predložiti da se takvi prekršaji tretiraju kao kazneno djelo.

(Hina) xmerc ydb

Pročitajte više