Za vrijeme akcije ulaganje u fondove Raiffeisen Investa bez ulaznih naknada

Raiffeisen Invest započeo je akciju koja ulagačima omogućava ulaganje u sve investicijske fondove Raiffeisen Investa bez ulaznih naknada, a ova mogućnost na raspolaganju je do 10. lipnja ove godine i obuhvaća fondove Raiffeisen Active, Raiffeisen Balanced, Raiffeisen Bonds i Raiffeisen Central Europe.

Novčani fond Raiffeisen Cash niti do sada nije imao ulaznu naknadu, a ulagači će tu prednost moći koristiti i nakon završetka promotivne akcije. Ulozi u fondove Raiffeisen Investa primaju se u svim poslovnicama Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) širom Hrvatske, a ulagači mogu biti i fizičke i pravne osobe.

Imovina svih fondova Raiffeisen Investa od početka godine povećana je za više od 75 % i krajem travnja dosegnula je 1,245 milijardi kuna što obuhvaća 18,49 % tržišta. Najveći rast – za 143 % - zabilježio je novčani fond Raiffeisen Cash: sa 275 milijuna kuna na 668 milijuna kuna, odnosno s 9,56 % na 14,45 % tržišnog udjela. Imovina mješovitog fonda Raiffeisen Balanced povećala se u 2005. godini za gotovo 32 %, s 238 na 313 milijuna kuna. Raiffeisen Balanced i dalje je vodeći fond u svojoj kategoriji s 31,23 % tržišnog udjela, a posebno se ističe prinosom koji od početka godine iznosi 13%.

Pročitajte više