Za život s manje boli: Dijabetičari u Hrvatskoj žele bezbolno mjeriti glukozu

Foto: 123rf

ČLANOVI inicijative "Za život s manje boli" pokrenuli su potpisivanje peticije kojom će pokušati osigurati da HZZO bolesnicima na inzulinskoj terapiji u što kraćem roku omogući pristup tehnologiji za bezbolno i kontinuirano mjerenje glukoze u krvi.

HZZO će naime u rujnu odlučivati hoće li usvojiti prijedlog da na listu uvrsti opremu kojom je moguće bezbolno mjeriti razinu glukoze u krvi i kod djece i kod odraslih koji sada koriste inzulinske pumpe i injekcije inzulina.

Više o samo je peticiji možete doznati, a možete je i potpisati portalu NaInzulinu.com.

Tekst peticije

Donosimo i cijeli tekst peticije koju možete potpisati na portalu NaInzulinu.com:

"Poštovani članovi POMTP Povjerenstva i Upravnog vijeća HZZO-a,

molimo vas da učinite sve što je u vašoj moći kako bi vaši osiguranici na Inzulinu u što kraćem roku dobili pristup revolucionarnoj tehnologiji za bezbolno i kontinuirano mjerenje glukoze.

Donesite odluku koja će omogućiti bolji i kvalitetniji život osobama na inzulinu usvajanjem prijedloga za uvrštenje na listu opreme za bezbolno mjerenje glukoze inzulinskom pumpom i opreme za bezbolno mjerenje osobama na injekcijama", piše.

"Osigurajte financijsku opstojnost nacionalnog zdravstvenog osiguravatelja izbjegavanjem skupih dijabetičkih komplikacija kao što su dijaliza, sljepilo i amputacije.

Usvajanjem ovih prijedloga Republika Hrvatska će se pridružiti većini zemalja Europske unije u kojima su sustavi za bezbolno, kontinuirano mjerenje glukoze pokriveni zdravstvenim osiguranjem!

Pozivamo vas da svojim glasom doprinesete ovoj povijesnoj prekretnici koja će ostati trajno zabilježena u životima osoba s dijabetesom i njihovih obitelji u Republici Hrvatskoj", stoji u peticiji koju će inicijatori poslati HZZO-u.

Pročitajte više