Zadar: HSP o svom prijedlogu Zakona o braniteljima

HRVATSKA stranka prava priredila je danas u Zadru tribinu na kojoj su o HSPovu prijedlogu zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata govorili predsjednik stranke Anto Đapić, glavni tajnik Vlado Jukić i stručni suradnik u izradbi prijedloga Pero Kovačević.

Đapić je ustvrdio da je sadašnji zakon o pravima hrvatskih branitelja rađen pod političkim pritiskom s nakanom da se Domovinski rat pretvori u građanski te da je HSP-ov zakonski prijedlog, koji "štiti položaj hrvatskih branitelja i dostojanstvo Domovinskog rata..., preduvjet bilo kakve stabilizacije hrvatskoga društva".

Glavni tajnik stranke Vlado Jukić rekao je da se sadašnjim zakonom o pravima hrvatskih branitelja nije ništa uštedjelo. Broj ratnih invalida je povećan, a broj nezaposlenih branitelja je ostao jednak pa je taj zakon potpun promašaj, istaknuo je Jukić.

Pero Kovačević, stručni suradnik za izradbu HSP-ova zakonskog prijedloga, istaknuo je da je podloga HSP-ova prijedloga zakona o hrvatskim braniteljima iz 1996.

U radu tribine sudjelovali su i predstavnici brojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Pročitajte više