Zadar: Županijski HSLS upozorava na problem suicida branitelja

Potpredsjednik HSLSa i predsjednik zadarskog Županijskog vijeća te stranke Stanko Zrilić na današnjoj konferenciji za novinare upozorio je na porast broja samoubojstava hrvatskih branitelja.

Podsjetivši da se do sada oko 1380 hrvatskih branitelja ubilo, Zrilić je rekao da je to broj koji mora opterećivati svakoga normalnog čovjeka, te da je država dužna reagirati kako bi se to zaustavilo.

"Kada je nedavno uginulo deset bjeloglavih supova, na noge se digla čitava javnost, a kada se iz dana u dan ubijaju na različite strašne načine hrvatski branitelji, kao da nitko ne reagira", rekao je potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić.

Istaknuo je da ovom konferencijom za novinare HSLS želi uputiti apel i krik da se svi u državi trgnemo.

"Zahvaljujući ministrici Jadranki Kosor ima pozitivnih pomaka u rješavanju problema branitelja, ali je i dalje ostala klima njihova ponižavanja", naveo je Zrilić. Dodao je da je ponižavanje branitelja počelo 2000., kada ih se htjelo prikazati kao parazite i ljude koji samo traže povlastice, dok ustvari traže svoja prava.

Kada je trebalo ići u obranu domovine, bili su sjajni, a kada je trebalo ostvarivati prava, bili su zadnji, istaknuo je potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić. Ponovio je da država mora učiniti sve kako bi se vratila pozitivna klima prema hrvatskim braniteljima i kako bi se spriječio porast broja samoubojstava.

(Hina) ximar ydd

Pročitajte više