Žagar: Zagrebački SDP i HNS svađaju se oko položaja umjesto zbog projekata

PREDSJEDNIK Hrvatskih narodnjaka Mislav Žagar danas je ustvrdio da bi zagrebačkim koalicijskim partnerima SDP-u i HNS-u bilo bolje da se nadmeću oko gradskih projekata umjesto da se svađaju oko podjele mjesta u nadzornim odborima gradskih trgovačkih društava.

Hrvatski narodnjaci su na konferenciji za novinare podsjetili da od 1. kolovoza do danas nisu formirani nadzorni odbori što, kažu, može utjecati na rad gradskih poduzeća.

Žagar je pozvao zagrebačku gradonačelnicu da pokrene postupak smjene svog zamjenika Stipe Tojčića, predsjednika zagrebačkog HNS-a, zbog izjave da će javno iznijeti prljavo rublje o radu gradskih tvrtki ako HNS ne dobije odgovarajući broj mjesta u nadzornim odborima.

"Tojčić bezočno ucjenjuje svog koalicijskog partnera, a trebao je podnijeti kaznene prijave ako nešto zna", ocijenio je.

Predsjednik Središnjeg odbora Hrvatskih narodnjaka Krešimir Franjić je iznio računicu prema kojoj bi od 132 mjesta u nadzornim odborima, 88 pripalo koaliciji SDP-HNS i to SDP-u 61 mjesto, a HNS-u 27 mjesta, dok bi 44 mjesta bilo podijeljeno između svih oporbenih stranka u Gradskoj skupštini. "U oporbi smo se s tim odmah složili", naveo je i dodao kako HNS nije želio pristati na takvu podjelu "pokazujući time svoj svađalački karakter".

Napomenuo je da je na početku mandata HNS u zagrebačkoj Gradskoj skupštini imao 11 gradskih zastupnika, a sada ih ima četiri manje ili 33 posto, što, po Franjićevoj računici, znači da tako gubi i 11 mjesta u nadzornim odborima.

Osvrćući se na incident u kojem ga je nepoznati muškarac udario bejzbol palicom i lakše ozlijedio, Žagar je rekao da policija treba utvrditi je li prijeteća poruka jednog dužnosnika HNS-a koja mu je prenesena osnovana ili ne. "Osjećam se glupo jer ukazujem na nelogičnosti u Gradskom poglavarstvu, a nakon toga dobijem batine", rekao je Žagar i dodao da ga taj incident neće obeshrabriti.

Pročitajte više