Zagreb: Dvije godine seksualno zlostavljao pokćerku, majka znala ali nije prijavila

ZAGREBAČKA policija uhitila je 56-godišnjaka zbog sumnje da je gotovo dvije godine seksualno zlostavljao 16-godišnju pokćerku, dok je njezina majka, za koju u policiji tvrde da je znala za zlostavljanja ali to nije prijavila, privedena zbog zapuštanja i zlostavljanja maloljetnice.

Policija je danas izvijestila kako je kriminalističkom obradom utvrdila da je 56-godišnji muškarac od rujna 2002. do kraja svibnja ove godine u obiteljskoj kući seksualno zlostavljao 16-godišnju pokćerku.

Kriminalistička obrada provedena je i nad 54-godišnjom majkom maloljetnice, a u policiji tvrde da majka "nije poduzela potrebne mjere kako bi zaštitila svoju kćerku od daljnjeg oćuhovog zlostavljanja, iako je za to znala".

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je kako majka nije vjerovala kćerki koja joj je rekla da je oćuh zlostavlja.

Oboje osumnjičenih jučer su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Oćuh, za kojega u policiji kažu da je alkoholičar, osumnjičen je za silovanje, bludne radnje i zadovoljavanje pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom, dok se majka tereti za zapuštanje i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe.

Daljnju skrb o maloljetnoj zlostavljanoj djevojci preuzeo je njen otac, izvijestila je policija.

Pročitajte više