Zagreb: Gradonačelnica Pavić o slučaju Ferenčak

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić danas je izjavila da u Gradskom poglavarstvu čekaju rezultate Državnog odvjetništva u vezi sa slučajem člana Poglavarstva Srećka Ferenčaka, koji je umjesto izgradnje Centra za invalide gradsko zemljište prodao trgovačkom centru.

"To je pravno pitanje", rekla je gradonačelnica prije sjednice Poglavarstva i dodala da su jučer Državnom odvjetništvu dostavili sve predmete koje su od njih tražili, a sporni ugovor već odavno.

"Što se tiče moralne odgovornosti treba pitati Srećka Ferenčaka što on kani poduzeti", dodala je.

Dogradonačelnik Zagreba i predsjednik zagrebačkog SDP-a Milan Bandić rekao je da u vezi s time očekuje očitovanje HNS-a, SDP-ovog koalicijskog partnera u gradskoj vlasti i stranke čiji je Ferenčak dužnosnik.

Gradski zastupnik Hrvatskog bloka (HB) Tomislav Jelić danas je od gradonačelnice Pavić zatražio da predloži razrješenje člana Gradskog poglavarstva Srećka Ferenčaka nakon, kako je rekao, jučer otkrio nove momente u tom slučaju.

Riječ je o ugovoru između Grada Zagreba i Hrvatskog nanbudo instituta zaključenog u rujnu 1996., kojim je utvrđeno da HNI mora obeštetiti Grad ako bude naplaćivao usluge osobama s invaliditetom ili ako dođe do otuđenja, odnosno prodaje Centra.

Jelić je još 20. prosinca podnio kaznene prijave protiv Srećka Ferenčaka, predsjednika HNI Petra Turkovića i još tri osobe zbog navodne malverzacije s gradskim zemljištem na čemu su, tvrdi, zaradili oko 10 milijuna kuna.

Ferenčak pak navodi da je nakon bezuspješnih pokušaja od 1996. do 2001. da pronađe sponzore, skupština HNI-a odlučila prodati zemljište kako bi vratili posuđena sredstva.

Pročitajte više