zagreb - nadbiskup bozanić predvodio vazmeno bdijenje

Nadbiskup zagrebački Josip Bozanić predvodio je večeras vazmeno bdijenje u zagrebačkoj katedrali u zajednici s pomoćnim biskupom zagrebačkim Vladom Košićem, te prebendarima i kanonicima katedrale. L

Vazmeno bdijenje počelo je blagoslovom vatre, obredom svjetla, čitanjima iz Svetog pisma, koja su podsjetila na dugi Božji put od stvaranja Svijeta, preko različitih događaja, povijesti spasenja.

Čitanja ove noći iz Staroga i Novog zavjeta, istaknuo je u propovjedi nadbiskup Bozanić, odnose se na isti središnji navještaj uskrsnuća.

"Oko nas je, usprkos svjetlu ove noći koja je navještaj uskrsnuća, puno tame, prisutno je nasilje, egoizam i patnja", upozorio je msgr. Bozanić i poručio da je svakom ljudskom biću dana mogućnost da bude zahvaćeno Svjetlom uskrsnuća. "Isus je uskrsnuo da bi gradio novi svijet, društvo ljubavi koje se suprotstavlja zlu i nasilju", rekao je msgr. Bozanić.

"Neka naš hod ne bude usmjeren prema grobu, nego prema životu, jer je Isus Krist uskrsnuo kako bi nas oslobodio grijeha, tjeskobe, straha i egoizma", poručio je večeras zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

Pročitajte više