Zagreb: Sutra izborna skupština Gradskog odbora HDZ-a

IZBORNA skupština HDZ-ove zagrebačke Gradske organizacije održat će se sutra, 3. travnja, u zgradi INA-e Naftaplina u Šubićevoj ulici, a očekuje se i obraćanje nazočnima predsjednika stranke i hrvatske Vlade Ive Sanadera.

Dosadašnja predsjednica stranačkog povjerenstva za Grad Zagreb, aktualna potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor najavila je da će se najvjerojatnije kandidirati na dužnost predsjednice HDZ-ove gradske organizacije.

Uživa veliku potporu područnih odbora i, bude li se kandidirala, ima najveće izglede nakon sutrašnjih izbora preuzeti dužnost predsjednice zagrebačkog HDZ-a.

Jadranka Kosor Hini je danas izjavila da ne zna tko bi joj mogli biti protukandidati, te je izrazila uvjerenje da će novo vodstvo zagrebačkog HDZ-a biti izabrano u demokratskoj proceduri.

Upitana o pojavi sukobljavanja u pojedinim ograncima, Kosor je odgovorila da je bila na više izbornih skupština ogranaka, no da nema takvih informacija.

Nakon smjene Pave Gagulića s mjesta predsjednika zagrebačkog HDZ-a kada je i raspuštena gradska organizacija, Jadranka Kosor preuzela je ulogu predsjednice povjerenstva i obavljala ju proteklih 15 mjeseci.

Na sutrašnjoj izbornoj skupštini očekuje se oko 400 stranačkih članova.

Pročitajte više