Zagrebački župan: Tužit ću Beljaka! Beljak: Jedva čekam

Foto: Patrik Macek

ŽUPAN Zagrebačke županije Stjepan Kožić u subotu je "oštro odbacio" insinuacije da je na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Madjera u klub Milana Bandića, kao i da se osobno priklanja stranci Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

"Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Madjera u Klub stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

Svoj mandat u Hrvatskom saboru, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje Hrvatskoj seljačkoj stranci čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio Mladenu Madjeru", stoji u priopćenju.

Kožić smatra kako tvrdnje da je na bilo koji način povezan s Madjerovim prelaskom imaju za cilj jedino i isključivo naštetiti njegovu ugledu te je najavio da će radi toga protiv predsjednika HSS-a Kreše Beljaka podnijeti tužbu za klevetu.

"S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima", naveo je Kožić.

U priopćenju je također odbacio insinuaciju da se priklonio stranci Milana Bandića te podsjetio da je, nakon izlaska iz HSS-a, osnovao stranku Stjepan Kožić – nezavisna lista čiji je predsjednik.

Beljak: Jedva čekam

Beljak je na Twitteru odmah prokomentirao Kožićevu najavu tužbe riječima: "Jedva čekam."

Podsjetimo, Beljak je ranije najavio kako će idućeg tjedna u USKOK-u prijaviti nova saznanja vezana uz prelazak Mladena Madjera u Klub Milana Bandića.

Rekao je da će se nova prijava odnositi i na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića koji je navodno prijetio Madjeru da će aktivirati svoj saborski mandat ukoliko ovaj ne prijeđe Bandiću.

Pročitajte više