Zagrebačkim obiteljima s više djece uručeno božićno drvce i paket s hranom

ZAGREBAČKIM obiteljima s petero i više djece, korisnicima pomoći Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, danas je uručeno 250 božićnih drvaca, te paketi s prehrambenim proizvodima.

Umjetna božićna drvca, visine 150 centimetara, dar su poduzeća za vanjsku trgovinu ´Astra international´, koje je na taj način obilježilo 50. obljetnicu svojega rada.

Uz božićna drvca, tvrtka je donirala prehrambene artikle za pučku kuhinju u Branimirovoj ulici, ukupne vrijednosti 35.000 kuna.

Pomoćnica pročelnika gradskog ureda za socijalnu skrb Višnja Fortuna zahvalila je na donaciji, podsjetivši da se u pučkim kuhinjama u Branimirovoj i Cerskoj ulici svakodnevno hrani 2.300 socijalno ugroženih građana.

Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb pomaže 915 obitelji s troje i više djece, što je ukupno 3.650 djece.

Uz redoviti mjesečni paket, koji se sastoji od osnovnih prehrambenih namirnica poput ulja, brašna, tjestenine i ostalog, danas je obiteljima uručen i blagdanski paket s kuhanom vratinom, sirom, čajem, kakaom, i ´Kinderladom´ za djecu, kazala je Fortuna.

Broj obitelji koje koriste mjesečnu pomoć Gradskog ureda povećao se od prošle godine za stotinjak, a proteklih je godina promijenjena struktura korisnika.

´Ranijih su godina korisnici pomoći bili uglavnom prognanici i izbjeglice, a sada je sve više ljudi s većim brojem djece koji su ostali bez posla ili je u brojnoj obitelji samo jedan zaposleni član´, kaže Višnja Fortuna.

Pročitajte više