Mladi Slovenac u Zagrebu oduzeo prednost tramvaju. Žena pala, teško je ozlijeđena

Foto: Google Street View

Državljanin Slovenije jučer je u Ulici kneza Branimira u Zagrebu oduzeo prednost tramvaju i prisilio vozač da naglo zakoči, zbog čega je teško ozlijeđena 72-godišnja putnica. 

Nesreća se dogodila oko 19.20 sati, dok je 25-godišnji Slovenac u auto sa slovenskim registracijama vozio Ulicom kneza Branimira u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 7 skretao je ulijevo, preko pune neisprekidane linije na cesti, nakon čega se nastavio vozilom kretati preko tramvajske pruge. Iako je to bio dužan, nije propustio tramvaj.

Prisilio vozača da naglo zakoči, žena pala

"Tom prilikom izazvao je neposrednu opasnost za druge sudionike u prometu, prisilivši pritom vozača tramvaja kojim je južnim tramvajskim tračnicama Ulice kneza Branimira u smjeru istoka upravljao 58-godišnjak, na naglo usporavanje brzine kretanja tramvaja, uslijed čega je pri naglom kočenju došlo do pada 72- godišnje putnice", objavila je policija.

U prometnoj nesreći 72-godišnja putnica je teško ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena joj je Kliničkoj bolnici Merkur.

Zbog osnova sumnje da je 25-godišnjak počinio kazneno djelo iz čl. 227 st. 2 kaznenog zakona protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu redovnim putem, objavila je PU zagrebačka.

Pročitajte više