Zapovjednik EUFOR-a tvrdi da Karadžić i Mladić nisu u BiH

ZAPOVJEDNIK Europskih vojnih snaga u BiH (EUFOR), talijanski general Gian Marco Chiarini izjavio je za Dnevni avaz u broju od petka kako dvojica najtraženijih optuženika za ratne zločine Radovan Karadžić i Ratko Mladić nisu u Bosni i Hercegovini.

Prema tvrdnjama generala Chiarinija, EUFOR-ove obavještajne informacije pokazuju da se Karadžić i Mladić ne nalaze u BiH.

"Da su oni u BiH siguran sam da bismo mi znali za to", rekao je general Chiarini, dodavši kako je EUFOR spreman uhititi ne samo Karadžića i Mladića nego i druge haške bjegunce.

Izjava zapovjednika EUFOR-a uslijedila je nakon nedavne opetovane tvrdnje glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Carle del Ponte kako međunarodna zajednica ne želi Karadžićevo i Mladićevo uhićenje.

Del Ponte je boraveći 11. srpnja u Potočarima, na obilježavanju 11. godišnjice genocida u Srebrenici što su ga u ljeto 1995. godine počinile snage bosanskih Srba, optužila međunarodne organizacije da izbjegavaju uhititi Karadžića i Mladića.

Pročitajte više