Ratko Mladić: Nisam mogao gledati kako naša "deca" gore pod tenkovima u Sloveniji

RATNI zločinac Ratko Mladić izjavio je danas na statusnoj konferenciji Haškog suda da on ne brani sebe nego "Republiku Srpsku, Srbiju i ceo narod".  Govoreći o zdravstvenom stanju, stalno je skretao na druge teme, pa je kazao kako nije mogao gledati "da naša deca gore pod tenkovima i helikopterima u Sloveniji".

"Ja sam u 69. godini života. Imam teške zdravstvene probleme, ali borit ću se da istrajem. Što je više pritisaka sve sam jači", poručio je Mladić, na što mu je sudac Orie savjetovao da bi bilo bolje da brani samoga sebe, a ne narod.

Mladić je tražio da mu se dopusti još nekoliko minuta susreta sa suprugom koja je došla u Nizozemsku, te da ga pregledaju liječnici iz Srbije i Republike Srpske.

Prigovorio je sudu što ga se vidi u kadrovima na kamerama sa suđenja, a požalio se i na bubrežni kamenac. Suca Oriea ništa od navedenog nije previše impresioniralo. Mladiću se sudi za masakr u Srebrenici, višegodišnji teror i opsadu Sarajeva, progon nesrba diljem BiH i zarobljavanje pripadnika UN-a. Neće mu se suditi za zločine u Hrvatskoj.

Pročitajte više