Zastupnici SDSS neće sudjelovati u radu Sabora, ako se ne ogradi od Đapićevih izjava

POTPREDSJEDNIK SDSS-a i zastupnik srpske nacionalne manjine Milorad Pupovac izvijestio je danas da je od predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa zatražio da se Sabor službeno ogradi od jučerašnjih izjava predsjednika HSPa Ante Đapića o ulasku u Sabor "aboliranih četnika".

Đapić je, u jučerašnjoj emisiji HTV-a "Nedjeljom u dva", zastupnike SDSS-a prozvao da su sudjelovali u organizaciji pobune protiv RH i mobilizaciji Srba u tzv. RS Krajini.

Zamoljen da komentira te Đapićeve navode, Pupovac je novinarima danas, u stanci konstituirajuće sjednice novog saziva Sabora, kazao kako će "u interesu zaštite mandata saborskih zastupnika, dostojanstva birača i parlamenta, od Sabora zatražiti da se ogradi od Đapićevih izjava".

Najavio je da, u protivnom, trojica zastupnika SDSS-a i srpske nacionalne manjine - Pupovac, Vojislav Stanimirović i Ratko Gajica, neće sudjelovati u daljnjem radu Sabora.

O zahtjevu trojice zastupnika Pupovac kaže da je izvijestio predsjednika i potpredsjednike Sabora, a za Hinu je izjavio kako mu je "obećano da će taj zahtjev razmotriti saborsko Predsjedništvo".

Đapićeve izjave komentirao je i Vojislav Stanimirović, nazivajući ih "lažima, podvalama i insinuacijama".

"Nije istina da sam abolirani četnik. Nisam aboliran, jer me nikad nitko nije ni sudio ni sumnjičio za takvo što", naglasio je Stanimirović.

Đapić je pak, za Hinu, kazao kako je čuo da će saborsko Predsjedništvo pregledati snimku jučerašnje emisije HTV-a.

"Ako će gledati tu, mi ćemo im pokazati i vrpcu koju ima HSP, da se vidi u kakvom su društvu ta gospoda, pa neka onda kažu da nisu četnici", kazao je Đapić.

(Hina) ibob sšh

Pročitajte više