Zbog poplava na sjeveru Albanije evakuirano 3.400 ljudi

VEĆI dio sjeverozapadne i sjeverne Albanije posljednjih je dana zahvaćen velikim poplavama, zbog kojih su lokalne vlasti, u strahu od novog vodenog vala, naredile evakuaciju većeg dijela toga područja, javljaju danas albanski mediji.

Više od 3.400 ljudi evakuirano je u četvrtak iz područja Skadar na sjeveru Albanije, koja je pogođena velikim poplavama nakon obilnih kiša koje su padale posljednjih dana. Prema navodima medija, nekoliko desetaka tisuća hektara zemlje je poplavljeno, a nadležne su vlasti donijele odluku o otvaranju brana hidroelektrana kako navala vodenog vala ne bi uništila ustave.

"Razina vode i dalje raste i stanje je i dalje kritično"


Odluku o otvaranju ustava potvrdio je i albanski premijer Salli Berisha. "Razina vode i dalje raste i stanje je i dalje kritično", rekao je premijer i zatražio otvaranje bankovnih računa na koje se mogu uplaćivati donacije za ugrožene stanovnike.

Berisha je također pozvao lokalne vlasti da evakuiraju stanovništvo, što je odmah i učinjeno. Proteklih je dana, također zbog značajnih poplava, evakuirano više stotina osoba iz sjeverozapadne Albanije.

Pročitajte više