Zbog povećeg interesa na akciju promjene monitora "staro za novo", LG produžava trajanje akcije do 15.05.2005.

LG ELECTRONICS najavio je novu liniju premium LCD monitora koji su osvojili dizajnerske nagrade u razini svjetske klase; poimenice, "IF Material Design Award" i "Reddot Design Award" za 2005. CNN i CBS su predstavili vrhunske LCD monitore i nahvalile njihovu dizajnersku superiornost.

Najtanjem monitoru iz "LX80" serije dodjeljen je "Reddot Design Award" u godini 2005, jedna od Europskih najprestižnijih dizajnerskih nagrada; uz "IF Material Design Award". Pokrenuta 1955, "Reddot Design Award" se dodjeluje proizvodima vrhunskog dizajnerskog standarda. Pobjednički dizajn i nagrađeni proizvod okarakteriziran je "Red Dot" akreditacijskom oznakom, te je prepoznat širom svijeta kao produkt vrhunskog standarda.

LX80 serija monitora, također je, primila nagrade i priznanja na CES-u 2005 u Las Vegasu, što je dovelo do pojavljivanja na udarnim vijestima CNN-a i CBS-a kao najinovativniji proizvod. U isto vrijeme, savršeno uobličena "LX40" serija proizvoda nagrađena je 51-om "IF Material Design Award", u organizaciji internacionalnog foruma dizajnera (IF) asocijacije industrijskog dizajna sa sjedištem u Njemačkoj - za predanost dizajnu i tehničkom savršenstvu.

LX40 serija monitora je, sa svojim dizajnerskim standardom i prijateljskim čimbenicima prema okolišu i potrošaču, svrstala sebe na sam vrh. Inovativnost dizajna serije LX40, koja se može usporediti sa linijom ljudskog tijela, također je osvojila vrhunsku pohvalu velikih dizajnerskih imena, poput poznatog talijanskog dizajnera Giugiaro-a, poznatijeg po umjetnosti u dizajnu automobila tipa: Volkswagen Golfa i BMW Nazca. Dizajn serije LG monitora LX40 opisao je riječima: ne samo dizajn, vec pjesma.

LG Electronics, uzeo je drugo mjesto u globalnom tržištu monitora sa udjelom od 15% prošle godine, te je za 2005. odlučan preuzeti vodstvo na globalnoj razini trgovine monitora. U tu svrhu LG usavršava svoje FLATRON prizvode na način da potiče razvoj digitalizacije na razini state-of-the-art i F-engine tehnologije.

Također, kroz pozitivne marketinške kampanje, kontinuirano R&D ulaganje i razvijanje dizajna, LG pokušava utvrditi svoje nastojanje s ciljem pozicioniranja na prvo mjesto globalne razine.

LG Electronics danas je globalna snaga i stvaratelj informacijskih standarda u kojem je, širom svijeta, zaposleno 66.000 zaposlenika. Njihovo tržište rasprostranjeno je na 39 zemalja.

Uz proizvodnju vrhunskih monitora, LG Electronics svrstao je sebe na mjesto naprednog proizvođača tehnologije novog vala: LCD TV-a i HDTV-a (high definitions TVs).

Više informacija potražite na www.lge.com

Pročitajte više