Zbog ubojstva hamasovaca, u Dubaiju uhićeno još 15 zapadnjaka

POLICIJA u Dubaiju je u vezi s likvidacijom vođe palestinskoga pokreta Hamas uhitila 15 osumnjičenih koji imaju putovnice zapadnih europskih država. Ukupno je dosad uhićeno 26 zapadnjaka koje se povezuje s ubojstvom hamasovaca, koje je, pomoću naručenih putnih isprava zapadnih država, izvršila izraelska tajna služba Mossad.

Među 15 novih osumnjičenih je šest osoba s britanskim putovnicama te tri s francuskim, irskim i australskim. Među uhićenima je i pet žena. Skupina je uhićena nakon pokušaja napuštanja Dubaija. Naime, prema priopćenju dubaijske policije, svih 15 uhićenih je pokušalo koristiti kreditnu karticu iste banke, a nakon toga su planirali otputovati u šest različitih europskih zemalja i Hong Kong. Policija je objavila i nove detalje istrage likvidacije Mahmuda al Mabhuha, koji je 20. siječnja pronađen mrtav u jednome od luksuznih dubaijskih hotela.

Ravnatelj policije u Dubaiju Dahi Halan je izjavio da je "99 posto uvjeren da iza atentata stoji izraelski Mossad". Službeni Izrael to opovrgava.

Halan je prošli tjedan rekao da su Mabhuhove ubojice koristili diplomatske putovnice zapadnih država koje su ili krivotvorene ili ukradene. To je izazvalo i diplomatski skandal u više europskih država, a o zloupotrebi putovnica europskih država su govorili i ministri vanjskih poslova članica EU-a početkom tjedna. 

Pročitajte više