Zdravko Pevec svakodnevno vježba, Višnja ne izlazi iz ćelije

ZDRAVKO i Višnja Pevec u zatvoru borave u različitim ćelijama. Pravilnik, naime, ne dopušta da osobe suprotnog spola borave u zajedničkoj ćeliji, čak ni ako se radi o supružnicima.

Zdravko sa svojim zatvorskim kolegama svakodnevno obavlja dopuštenu šetnju i bavi se tjelovježbom, dok njegova supruga, kako doznaje Bjelovarac.hr, uopće ne napušta svoju ćeliju. Kao što se vidi na fotografiji koju je snimio posjetitelj bjelovarskog portala, Zdravko je tijekom šetnje dvorištem nosio plavu trenirku i bijele tenisice te zadnji ušao u zatvorske odaje.

Navodno je tog jutra Pevec jedini među zatvorenicima koristio sprave za jačanje ruku i podizanje tijela kojima se jačaju mišići u ramenima. Upravitelj bjelovarskog zatvora Drago Ivančić nije želio komentirati Pevecov boravak u zatvoru jer, kako kaže, ne smije govoriti o pojedinačnim slučajevima.

"Osnovne odredbe propisane su zakonom i vrijede za sve pritvorenike jednako. O svim daljnjim potrebama i molbama pritvorenika o eventualnim posjetama, dopisivanju ili sličnom, odlučuje istražni sudac", kaže Ivančić.

Pročitajte više