Žele u Sabor: Volim Hrvatsku postaje unioskeptična politička stranka

VOLIM HRVATSKU Ne u EU prerasta iz udruge u unioskeptičnu stranku. Odlučili su to jučer na 16. sjednici Izvršnog odbora. Odluka je donesena kao rezultat zahtjeva članstva i simpatizera udruge koji osim angažmana oko referenduma o ulasku u Uniju, očekuju i izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Nema ljevice i desnice

"Ne prihvaćamo ovo glumljene podjele na ljevicu i desnicu jer ta podjela danas u Hrvatskoj u stvarnosti ne postoji. Hrvatska se zapravo dijeli na one koji Hrvatsku vide kao suverenu, moralno, politički i gospodarski uređenu zemlju i na one koji svoju nesposobnost i dosadašnje pogreške žele prikriti odricanjem od budućnosti generacija koje dolaze", komentirao je Roko Šikić, predsjednik udruge Volim Hrvatsku.

Radili su, inače, anketu o stranci na reprezentativnom uzorku članova i simpatizera. Za osnivanje stranke je bilo čak 84 posto anketiranih.

Kristina ne želi u stranku

Jedna od onih koji su protiv je Kristina Ćurković, definitivno najprepoznatljivije lice Udruge. Gađala je HDZ-ovce jajima u Omišu, skidala EU zastavu sa zgrade splitske Gradske uprave, a danas je svoje Facebook prijatelje obavijestila da izlazi iz Udruge jer postaje stranka, a ona to ne želi.

Pročitajte više