ZET od idućeg tjedna uvodi promjene u prometu, ima ih dosta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ODJEL odnosa s javnošću ZET-a najavio je izmjene u autobusnom i tramvajskom prometu.

Zbog radova koji uvjetuju zabranu prometovanja raskrižjem Grižanske i Ulice Križnoga puta, od ponedjeljka, 8. srpnja, u 10 sati do završetka radova koji se očekuju za 30 dana, autobusne linije 206 (Dubrava - Miroševac) i 223 (Dubrava - Trnovčica - Dubec) će prometovati djelomično izmijenjenim trasama:

Linija 206 

Dubrava - redovnom trasom do raskrižja Avenije Dubrava i Ljubijske ulice - Ljubijska ulica - Ulica Rudolfa Kolaka - Aleja tišine i dalje redovnom trasom do Miroševca.

U povratku iz Miroševca prema Dubravi autobus će voziti trasom: 

Miroševac - redovnom trasom do raskrižja Aleje tišine i Ulice Rudolfa Kolaka - Ulica Rudolfa Kolaka - Ljubijska ulica - Avenija Dubrava i u nastavku uobičajenom trasom do terminala Dubrava.

Za vrijeme izvođenja radova, autobusna stajališta u Grižanskoj ulici neće biti u funkciji, a na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se po potrebi zaustavljati na stajalištima u Ulici Rudolfa Kolaka i Ljubijskoj ulici.

Linija 223

Dubec - redovnom trasom do raskrižja Koledinečke i Dankovečke ulice - Dankovečka - Avenija Dubrava i dalje redovnom trasom do terminala Dubrava.

Iz Dubrave prema Dupcu autobusi će prometovati redovnom trasom.

Zbog izmijenjene trase, autobusi neće opsluživati autobusno stajalište u Grižanskoj ulici, a na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na stajalištu u Dankovečkoj ulici. 

Promjene na terminalu Glavni kolodvor

Od nedjelje, 7. srpnja, u ponoć do ranih jutarnjih sati u ponedjeljak, 8. srpnja, autobusne linije će u polascima s terminala Glavni kolodvor do Ulice grada Vukovara voziti kružno preko Koturaške ulice zbog zatvaranja za promet Trga Stjepana Radića:

Paromlinska cesta - Koturaška ulica - Trnjanska cesta - Ulica grada Vukovara i dalje redovnim trasama.

Autobusne linije će na polazna stajališta terminala Glavni kolodvor dolaziti uobičajenim trasama. 

Radovi u centru grada

Radovi koji će se obavljati na dijelu Nazorove ulice, od Zamenhoffove ulice do Tuškanca, od ponedjeljka, 8. srpnja, u 7 sati do četvrtka, 18. srpnja, u 8 sati uvjetuju izmjene u prometovanju autobusnih linija 101 (Britanski trg - Gornje Prekrižje), 102 (Britanski trg - Mihaljevac) i 105 (Kaptol - Britanski trg).

Na liniji 101 bit će u primjeni novi, korigirani vozni red radnim danima, dok se subotom i nedjeljom vremena polazaka autobusa neće mijenjati. 

Novi, privremeni vozni red bit će objavljen na početnim i krajnjim stajalištima.

Linija 102 će prometovati izmijenjenom trasom:

Britanski trg - Pantovčak - Gornje Prekrižje u smjeru Šestina i dalje redovnom trasom do Mihaljevca.

U povratku prema Britanskom trgu autobus će voziti trasom:

Mihaljevac - redovnom trasom do raskrižja ulica Gornje prekrižje i Pantovčak - Pantovčak - Britanski trg.

Zbog izmijenjene trase autobusi neće opsluživati stajališta Donje Prekrižje, Gornje Prekrižje 55, Gornje Prekrižje 40, Cmrok, kao ni stajališta u Nazorovoj ulici i na Tuškancu, a na izmijenjenom dijelu trase autobusi će se zaustavljati na svim usputnim stajalištima.

Vozni red autobusne linije 102 neće se mijenjati. 

Linija 105

Autobusi će s Kaptola u smjeru Britanskog trga prometovati redovnom trasom, ali skraćeno do raskrižja Tuškanac i Nazorove ulice gdje će biti privremeno okretište.

U povratku prema Kaptolu, autobusi linije 105 će s privremenog polazišta na raskrižju Tuškanca i Nazorove ulice voziti trasom:

Tuškanac - Gornje Prekrižje - okretanje na raskrižju Gornje Prekrižje/Pantovčak - (natrag u smjeru Cmroka) - Gornje Prekrižje - Jurjevska ulica i dalje redovnom trasom do Kaptola.

Za vrijeme izvođenja radova autobusi neće koristiti stajališta u Nazorovoj ulici i na Britanskom trgu, dok će se na izmijenjenom dijelu trase uspostaviti privremena stajališta u zonama raskrižja Nazorove ulice i Tuškanca, zatim Tuškanca i Jurjevske ulice te ulica Gornje Prekrižje i Pantovčak.

Tijekom privremene regulacije prometa, na liniji 105 će biti u primjeni novi, privremeni vozni red koji će biti objavljen na početnim i krajnjim stajalištima.

Radovi u tramvajskom prometu

Zbog radova na uređenju stajališnog perona, tramvajsko stajalište Gračanski Mihaljevac u smjeru Dolja, na trasi linije 15 (Mihaljevac - Dolje), bit će od ponedjeljka, 8. srpnja, pa do završetka radova izmješteno 50 metara sjevernije na privremeno stajalište.

ZET korisnike moli za razumijevanje.

Pročitajte više