ZKM počinje s izvedbom prvih kazališnih predstava za strance u Zagrebu

ZAGREBAČKO kazalište mladih u ožujku ove godine započinje s ciklusom izvedbi predstava za strance. Kako do sada u Zagrebu, a i u Hrvatskoj uopće, osobe koje se ne služe hrvatskim jezikom nisu imale priliku pratiti kazališne sadržaje, Zagrebačko kazalište mladih pokreće ciklus izvedbi svojih hit predstava s engleskim titlovima.

Na taj način ZKM nastoji obogatiti kulturnu ponudu grada Zagreba te omogućiti strancima integriranje u kazališni i kulturni život hrvatske metropole. Prva predstava iz ciklusa za strance održat će se u nedjelju, 9. ožujka, u 20 sati i to je izvedba nove hit predstave "Krijesnice" Tene Štivičić, u režiji Janusza Kice.

Ponukani prošlotjednim velikim uspjehom izvedbe predstave "Noć pjeva pjesme svoje", što je veleposlanstvo Kraljevine Norveške organiziralo za članove stranih društava, institucija i stranih predstavništava koja djeluju u Hrvatskoj te kroničnim nedostatkom ponude kazališnih sadržaja na stranim jezicima osim u okviru festivala ili pojedinih gostovanja, Zagrebačko kazalište mladih uvodi u svoj redovni repertoar ciklus predstava za strance.

Svakog će mjeseca biti izvedena po jedna predstava koju će pratiti titl na engleskom jeziku. Ciklus otvara predstava "Krijesnice" Tene Štivičić u režiji Janusza Kice, a u travnju najavljujemo izvedbu predstave "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića. Misao vodilja organizatora ciklusa je približiti suvremeno hrvatsko kazališno stvaralaštvo svim gledateljima, bez obzira da li se oni služe hrvatskim jezikom.

Pročitajte više