"Znao sam da se prostitucijom bavila od 14. godine, no volio sam je i prešao sam preko toga"

BIVŠI suprug jedne od osječkih prostitutki, u razgovoru za Glas Slavonije, ispričao je kako se ona prostitucijom bavila još od 14. godine te kako je, budući da ju je volio, prešao preko njene prošlosti, jer nije mislio da će se ona tom poslu vratiti.

Podsjetimo, nakon što su 26. svibnja uhićene dvije 24-godišnje prostitutke, iz Tenje i Petrovca, te njihova 34-godišnja svodnica iz Osijeka, ispostavilo se kako je jedna od prostitutki HIV pozitivna pa je osječkim područjem zavladala panika. Policija nije željela otkriti o kojoj se djevojci radi, no 29-godišnjak iz Tenje, bivši suprug jedne od njih, navodi kako ona nije zaražena.

"Nije točno da je moja bivša supruga HIV pozitivna, no istina je da se bavila prostitucijom od 14. godine, imala dva pobačaja te živjela u vrlo nesređenim obiteljskim odnosima. Kada sam je oženio, znao sam za njezinu prošlost, no budući da sam je volio, sve sam to prihvatio", ispričao je 29-godišnjak, dodajući kako "otkad je cijela priča izišla u javnost, ne može živjeti od neugodnosti".

"Posebice mi je grozno na poslu, gdje moram trpjeti svakakve neumjesne komentare i dobacivanja. Najgore mi je zbog našeg trogodišnjeg djeteta. Tijekom pet godina, koliko smo bili u braku, imali smo mnogo teških situacija, no nikada nisam posumnjao kako bi se ona mogla vratiti starom zanatu. Istina je da sam čuo brojne priče, no odbijao sam povjerovati u njih. Počeo sam sumnjati tek tri ili četiri mjeseca prije rastave, kad je počela dolaziti kasnije s posla, pod izlikom da radi prekovremeno", rekao je bivši suprug mlade prostitutke.

Tužila ga za obiteljsko nasilje

29-godišnjak je ispričao i kako ga je, dok su još bili u braku, bivša supruga tužila za obiteljsko nasilje, zbog čega je osuđen na tri godine uvjetno. On je, pak, protiv nje podnio prijavu za zlostavljanje djeteta.

"Uslijed brojnih svađa kroz koje smo tijekom braka prošli, nitko nikada nije pitao kako je našem djetetu koje je sada, nakon svega, još kod nje, a boluje od epilepsije i živi u groznim uvjetima. Bivša supruga nikad nije kod kuće i ne brine se za njega, već ga prepusti svojoj tetki, koja nije u stanju paziti na dijete budući da je i sama bolesna. Trenutno si pokušavam srediti život, u vezi sam s drugom osobom s kojom očekujem dijete, te bih htio da dijete s prvom suprugom bude dodijeljeno meni", ispričao je 29-godišnjak Glasu Slavonije.

Dodao je i kako je s bivšom suprugom u kontaktu jedino kad treba doći po dijete. Tako je bilo i 26. svibnja, kad ju je policija privela. "Dijete imam pravo viđati srijedom i nedjeljom, no budući da radim, sa mnom je uglavnom nedjeljom. Bivša supruga pravi se kao da se ništa nije dogodilo, a mene je prvoga zvala kad su je odveli u zatvor, da dođem po dijete, jer ono nema s kime biti. Borit ću se za svoje dijete, jer ne želim da zauvijek bude obilježeno zbog pogrešaka majke", poručio je.

Podsjetimo, dvije 24-godišnje prostitutke su usluge pružale klijentima s područja tri županije, a najviše ih je bilo iz Osijeka, Slavonskoga Broda, Vinkovaca i Županje. Policija ih je, zajedno s 34-godišnjom svodnicom, uhitila 26. svibnja, u jednom stanu na osječkom području. Klijente je djevojkama ugovarala 34-godišnjakinja, koja je objavljivala oglase o tome da pružaju "ugodnu masažu". Usluge su, sudeći prema cjeniku zapisanom u bilježnici pronađenoj u stanu u kojem su "masirale", naplaćivale od 150 do 700 kuna. Djevojke su spavale s prosječno pet do šest klijenata dnevno. Tijekom kriminalističke obrade je otkriveno kako je jedna od njih HIV pozitivna.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više