Primorsko-goranska županija će uložiti 750 tisuća kuna za obnovu KBC-a Rijeka

Foto (nije fotografija događaja u članku): Goran Kovacic/PIXSELL

PRIMORSKO-GORANSKA županija izdvojila je iz svog proračuna 750 tisuća kuna za sufinanciranje obnove objekata Kliničkog bolničkog centra Rijeka te je danas o tome potpisan ugovor u Rijeci.

Tim novcem sufinancirat će se zamjena dotrajalog neispravnog električnog dizala u zgradi na lokalitetu Sušak, u kojoj se nalaze Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku i Zavod za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu te sanacija zgrade Klinike za radioterapiju i onkologiju na lokalitetu Rijeka.

Županija u zadnjih pet godina u KBC Rijeka uložila oko 10 milijuna kuna

Ugovor su potpisali primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka Vladimira Vuletić. Komadina je istaknuo da se ovime nastavlja dobra suradnja županije i bolnice. "PGŽ je u ovim vremenima pandemije i skromnijeg proračuna ipak našao snage da pomogne KBC-u", rekao je župan. "Želimo pomoći stvaranju boljih uvjeta i višeg standarda za liječnike i pacijente na sadašnjim lokalitetima", naveo je. 

Komadina je istaknuo da je županija u proteklih pet godina u KBC Rijeka uložila oko 10 milijuna kuna.

Vladimira Vuletić je naglasila da PGŽ stalno prepoznaje potrebe KBC-a i često pomaže. "Nama u KBC-u je sada zadatak da osiguramo najbolju zdravstvenu zaštitu za oboljele od covida-19, ali da i drugim bolesnicima omogućimo odgovarajuće liječenje", rekla je.

Pročitajte više