Županijsko državno odvjetništvo zatražilo dopunu istrage u slučaju "Selotejp"

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Osijeku danas je zatražilo još jednu dopunu istrage u slučaju "Selotejp". Zatražilo je da se ispita jedan novi svjedok i četvero koje je prije predlagalo a koji nisu prihvaćeni.  Istražni sudac Mario Kovač izrazio je neslaganje  s predloženim svjedocima kao i dopunom istrage.

O zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva o dopuni istrage kao i o saslušavanju predloženih svjedoka sutra će raspravljati izvanraspravno vijeće suda.
 
3. travnja je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač završio dopunjeni istražni postupak, dok je prije mjesec dana završen regularni istražni postupak. Kovač je odvjetništvu predao materijale i očekivalo se da će to biti kraj istražnog postupka, no čini se da bi se i on mogao nastaviti. Tijekom dopunjene istrage saslušano je 17 svjedoka, među kojima 13 tužiteljstva i četiri obrane. Za vrijeme trajanja kompletnog istražnog postupka saslušano je 147 svjedoka.

Dražen Matijević, odvjetnik Branimira Glavaša, rekao je kako će u slučaju da dođe do dopune istrage Glavaševa obrana tražiti saslušanje pet svjedoka koje je istražni sudac Kovač odbio. "Za dvije osobe koje predlažemo u međuvremenu je skinuta obveza tajnosti "te nema razloga da ih se ne sasluša", rekao je Matijević.

U slučaju "Selotejp" Glavaš je osumnjičen zajedno s još šest pripadnika tzv. Samostalne uskočke brigade, kojoj se predbacuje da je u ranim 90-ima na obali Drave ubijala srpske civile i ratne zarobljenike. Slučaj je prožet kontroverzama, počevši od Glavaševog štrajka glađu, završivši s navodima o politički montiranom procesu.

J.D.

Pročitajte više