Žužićev odvjetnik: Svjedočenje suvozača ne koristi ni obrani ni optužbi

"BILO JE jasno da nema ništa od takvog svjedoka, on nema saznanja o najobičnijim činjenicama", prokomentirao je za Index Borivoj Radić, odvjetnik Hrvoja Žužića, današnje ročište na Županijskom sudu u Zagrebu na kojemu je svoj iskaz dao 17-godišnji Žužićev prijatelj. Vezao je cipele u trenutku naleta na automobil u kojemu se vozila 19-godišnja Ružica Pavić i njezin dečko, pa nije ništa vidio, njegovo je svjedočenje.

"Ne možemo koristiti njegov iskaz, nitko ne može. Morat ćemo se više pouzdati u ostale, materijalne dokaze, nalaze vještačenja i slično", kaže odvjetnik 23-godišnjeg Žužića, sina tajkuna Željka Žužića, vlasnika tvrtke Solidum.  Na upit je li znao što će Žužićev prijatelj reći tijekom svjedočenja odgovorio je: "Naravno, nije ništa vidio".

Podsjetimo, nesreća se dogodila 1. kolovoza kada je Žužić sa 2,4 promila alkohola u krvi, BMW-om u vlasništvu očeve tvrtke naletio na Opel Corsu u kojoj se vozila studentica i njezin dečko, 22-godišnji Hrvoje Matijašić. Ružica je na mjestu preminula, a njezin je dečko tek danas pušten iz bolnice gdje se liječio od teških ozljeda kralježnice.

Svjedok govorio o tome kako je Corsa prešla u njihovu prometnu traku

Prijatelj je posvjedočio kako je Žužić, nakon što je popio s njim u jednom zagrebačkom kafiću Red Bull, tekilu i pivo normalno vozio do Velike Gorice. Opel Corsa je na jednom semaforu dijelom prešla u njihovu prometnu traku, kazao je svjedok na suđenju, iako se radilo o trenutku koji se nije odigrao neposredno prije sudara.

"To se dogodilo puno prije nesreće i nije utjecalo na nju", kaže Žužićev odvjetnik, te dodaje "i nije relevantno. Bitno je samo ono što se događalo u trenutku nesreće, a ako ovaj kaže da je vezao cipelu, nakon čega se otvorio zračni jastuk. O trenutku nesreće može svjedočiti još samo jedna osoba", dodaje Radić.

Matijašić je jedini svjedok uz Žužićeva suvozača, i trebao se pojaviti danas pred sucem Zoranom Luburićem, no njegov je iskaz odgođen nekoliko dana jer je nakon bolnice prebačen u Varaždinske toplice na rehabilitaciju.

Nadamo se da će izaći iz pritvora 1. rujna

Žužić je prije ove nesreće bio prijavljivan čak 19 puta zbog prometnih prekršaja, od kojih je pet bilo zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Nekoliko puta je i pravomoćno osuđen, ali ukupno je platio samo oko stotinu kuna kazne zbog prekršaja. No, zbog ove mu je nesreće 1. kolovoza i određen mu je jednomjesečni pritvor dok traje istraga, zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja kao i utjecaja na svjedoke.

"Vjerujemo da će izaći iz pritvora prvog rujna, jer neće biti opasnosti od utjecaja na svjedoke", kaže Radić, a na pitanje o sadašnjem Žužićevom psihičkom stanju odgovara, "Još uvijek je utučen. Ne zbog pritvora, nego posljedica nesreće".

A.B.
Foto. I.L.

Pročitajte više