Citroen C4 - HR auto 2005

Citroen C4 - HR auto 2005

CITROEN C4 hrvatski je automobil 2005. godine. Hrvatski novinarski žiri, kojeg sačinjavaju predstavnici 11 medija, Citroenovom je novitetu dodijelio 74 boda i titulu HR auto 2005.

Drugoplasirani Ford Focus ima 52 boda, a na trećem je mjestu Škoda Octavia sa 45 bodova. Među šest finalista još su bili BMW Serije 1, Peugeot 407 i Renault Modus.

Glasovanju žirija prethodio je testni dan koji je pružio mogućnost usporednog testiranja kandidata za titulu. Kriteriji po kojima žiri već tradicionalno dodjeljuje bodove su udobnost, ekonomičnost, sigurnost, tehnička dotjeranost, estetski izgled, kvaliteta izrade, funkcionalnost, uvjeti prodaje te usporedna testiranja na test danu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, jako je bitna pogodnost pojedinog modela za hrvatsko tržište, posebice u odnosu vrijednosti i kvalitete, te uvjeta prodaje i postprodajnih aktivnosti.
 
Zlatni, Srebrni i Brončani volan, kao i 14 posebnih priznanja Zbor automobilskih novinara, HUAN dobitnicima će uručiti na završnoj svečanosti koja će se održati 27. siječnja u hotelu Regent Esplanade.

Ovo je 11. godina za redom da su članovi Zbora automobilskih novinara i Hrvatski novinarski žiri izabrali nacionalni automobil godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara