Ford i Harley Davidson nastavljaju suradnju

Ford i Harley Davidson nastavljaju suradnju

FORD će proslavu 100-godišnjice postojanja proslaviti novom generacijom Harley Davidson izvedbe najpopularnijeg pick-up vozila, serije F. Prije nekoliko dana objavljena je skica novog modela, koji će svečano biti predstavljen 12. lipnja.

Vijest o nastavku proizvodnje specifične izvedbe modela F150 je snažno odjeknula u SAD-u. Prvi model nastao je još 2000. godine kao dio petogodišnjeg marketinškog dogovora dviju velikih tvrtki. Mnogi su pretpostavljali da će predstavljanje nove generacije serije F rezultirati gašenjem proizvodnje specijalne izvedbe. Međutim Ford se u posljednji trenutak predomislio i odlučio atraktivnom izvedbom najpopularnijeg vozila u SAD-u uveličati svoj 100. rođendan.

Iako su tehnički podaci nepoznati, odabir će pasti na jedan od tri motora, a to su 5.4 V8, 6.8 V10 i 6.0 V10 turbo. S obzirom da novi SVT Lightning dolazi tek 2005. godine, izvedba s Harley-evim imenom bi mogla preuzeti glavnu riječ u borbi s Dodge pick-upom opremljenim Viperovim motorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

F serija je iznimno popularna u SAD-u. Cijenom nižom od 30.000 USD za bazni model, pick-up je dostupan širem krugu ljudi. Kupcima je na raspolaganju čak 26 izvedbi, koje se međusobno razlikuju veličinom kabine, tovarnog prostora i stupnjem opremljenosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara