Novi Captur je stigao na hrvatsko tržište

Novi Captur je stigao na hrvatsko tržište
Foto: Renault

OTKAKO se pojavio prije sedam godina Captur je osvojio europsko tržište kao jedan od najpopularnijih modela u segmentu malih crossovera. Jednako ga vole i Hrvati. 

U prilog tome govore najnoviji prodajni rezultati prema kojima je Captur prošle godine bio jedan od najprodavanijih modela segmenta. Bolji su bili samo Suzuki Vitara i Dacia Duster, a 1571 prodani primjerak jasan je signal da hrvatsko tržište vapi za novom generacijom predstavljenom još ujesen u Frankfurtu.

Veći i moderniji

Dizajnerski usuglašen s ostatkom nove game, Captur je promijenio i cjelokupan nastup. Novi su odnosi dimenzija (4227×1797×1576 mm), pa je tako novi model od prethodnika dulji 11 cm, ali i širi i viši, i to po jedan centimetar. A postavljanjem na novu platformu povećan je i razmak između osovina. 

Sve u svemu, valja očekivati puno više komfora od ovog, kako ga neki zovu, mini Kadjara. Uostalom, startnih 406 litara prtljažnika, odnosno 520 litara kad se pomakne klizna stražnja klupa, pokazuju da je Captur solidan izbor za obiteljski automobil. 

Više prostora oplemenjeno je kvalitetnijom izradom te napretkom u danas bitnom području – veličini zaslona. Kod razine ZEN mjeri 7 inča, a kod top izvedbe je 9 inča, postavljen uspravno.

Četiri motora

Ponuda motora kreće 1.0 benzincem sa 100 KS i pet-stupanjskim mjenjačem. Idući na redu je odlični 1.3 motor sa 130 KS i stupnjem prijenosa više. Nudi se i kombinacija EDC mjenjača s dvostrukom spojkom. Dizelaš je 1.5 dCi, s 95 I 115 KS, gdje potonji ima opciju spomenutog EDC mjenjača.  

Dobra početna cijena i pokloni kupcima

Red je spomenuti i cijene. Start je na 113.400 kn za Life izvedbu, ali ovdje računajte i na Cool paket od 6500 kn u kojem je ručna klima pa je realnije reći kako je start na 119.900 kn. Naravno, puno pametnije je ići na idući Zen paket skuplji tek 6000 kn, a donosi još i 17-inčne naplatke, multimediju i sl. Dizelaši pak kreću od 139.900 kn za Zen izvedbu i slabiju izvedenicu snage. 

 

I na kraju spomenimo akcijski start aktualan do kraja veljače. Tako svi dobivaju na poklon četiri zimske gume, mogućnost financiranja u tri jednake godišnje rate bez kamata, produljeno jamstvo te 4000 kuna povoljniju cijenu Intens i Edition One razina opreme.

>> Cjenik i specifikaciju opreme možete naći ovdje.

>> Renault predstavio obnovljeni Captur

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara