Tesla Model X

U KALIFORNIJSKOM dizajnerskom studiju Tesla Motorsa predstavljen je treći model. Radi se o modelu pod oznakom Model X čija će prodaja započeti 2013.

Model X je tzv. CUV i osmišljen je na istoj platformi koju koristi i limuzinski Model S s kojim će dijeliti i električni pogonski sklop, uključujući i baterije (40 kWh, 60 kWh i 80 kWh). Model X će zbog povećane mase imati oko 10% kraću autonomiju, što znači kako će ovisno o baterijama imati autonomiju od 230 do maksimalno 430 km.

U unutrašnjost će se moći smjestiti najviše sedam putnika u tri reda sjedala, a zahvaljujući izostanku klasičnog motora ovaj će model imati dva prtljažnika, jedan straga i jedan sprijeda. Kod vanjskog izgleda nema velikih iznenađenja s obzirom kako je isti inspiriran modelom S. Izuzetak su stražnja gullwing vrata, koja se mogu preklopiti.

Šef tvrtke Elon Musk je objavio kako u Tesla Motorsu već planiraju daljnje proširenje ponude četvrtim modelom, a službena potvrda i premijera ovog modela se može očekivati u naredne dvije godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara