Toyotin SUV razočarao na "testu izbjegavanja losa", stiglo i očitovanje

Toyotin SUV razočarao na "testu izbjegavanja losa", stiglo i očitovanje
Screenshot: YouTube

GOTOVO tri godine nakon debakla Hiluxa nova neugodnost za Toyotu.

Teknikens Värld je na test izbjegavanja losa doveo novu Toyotu RAV4, jedan od najpopularnijih SUV-ova na tržištu. A kako bi rezultati bili mjerodavniji, test su izveli s dva primjerka koji se međusobno razlikuju tek u boji. Podsjetimo, radi se o testu u kojem automobil naglo mijenja smjer kretanja simulirajući izbjegavanje prepreke. U tom slučaju na posebnom iskušenju su podvozje i dakako prateća elektronika poput ESP-a.

Najbolji na testu se pokazao Nissan Qashqai koji test može izvesti brzinom od 84 km/h. Toyotin SUV je uspio proći tek sa 68 km/h, a kao glavni problem se pokazala kasna reakcija ESP-a. I pritom nije bitno govorimo li o benzincu ili hibridu. Inače, za prolaznu ocjenu potrebno je test proći s minimalno 70 km/h. A prije no što pogledate snimku, evo i očitovanja Toyote u Švedskoj.

"U Toyoti, sigurnost naših korisnika je prioritet, a da bismo tu sigurnost osigurali, provodimo određene sigurnosne testove u razvoju svih naših proizvoda. Naši interni testovi zadovoljavaju globalne standarde za izbjegavanje prepreke, a od 2016. g. mi smo unaprijedili procedure kako bismo obuhvatili i one koje koristi Teknikens Varld. Tijekom razvoja je RAV4 uspješno položio sve testove, uključujući ISO 3888-2 i test izbjegavanja losa. Uvjeravamo naše korisnike da mogu biti bezbrižni u pogledu sigurnosti svojih vozila."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara