Vozite štedljivo – osvojite Citroen C3

CITROEN Hrvatska, generalni zastupnik Citroena uskoro pokreće "C3 Road Show", marketinšku akciju kojom će promovirati sve prednosti svojih modela, a ponajviše štedljivost HDI agregata.

U razdoblju od 14. veljače do 22. ožujka održat će se natjecanje u štedljivoj vožnji u kojoj će najštedljiviji vozač osvojiti Citroen C3. Natjecanje započinje u Zagrebu 14. ožujka, a zatim se seli u sve veće hrvatske gradove, točnije njih osamnaest. Finale je 22. ožujka u Zagrabu, kad će se finalisti boriri za glavnu nagradu Citroen C3, a utješna nagrada je mobilni uređaj Alcatel 525.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi natjecanje bilo što pravednije, uspoređivati će se rezultati natjecatelja u pojedinim gradovima, a finalisti će se nadmetati u jednakim uvjetima.

Zastupnik se pobrinuo da mjerenje utroška goriva bude što točnije, pa je nabavio uređaj Flowtronic 208, kojim će biti opremljen "natjecateljski" automobil, Citroen C3 1.4 HDi.

Flowtronic 208 je uređaj, koji se sastoji iz nekoliko mjernih instrumenata i centralnog kompjutora, koji obrađuje podatke. Uređaj je vrijedan 9.000 €, a u ispitivanjim ga koriste zvučni proizvođači, kao što su DaimlerChrysler i naravno PSA grupacija.

Rezultati mjerenja ispisuju se na zaslonu uređaja smještenom na kokpitu vozila, a uključuju podatke o potrošnji goriva, prijeđenom putu i prosječnoj brzini. Inače, Flowtronic 208 je sposoban mjeriti potrošnju goriva u preziznosti od 1/100 litre i jedini je takve vrste u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara