VW-ovi problemi "preko bare"

U PROŠLOMJESEČNIM obavjestima američkog NHTSA (The National Highway Traffic Safety Administration) Volkswagen se spominjao u dva navrata.

Prvi i ujedno ozbiljniji je vezan uz Passat, točnije izvedbu opremljenu turbo-benzincem za koju su prijavljeni slučajevi pojave zapaljenja motora. U pitanju su limuzinski primjerci proizvedeni u razdoblju 2001-2007, te karavanski iz razdoblja 2006-2007. Naime, NHTSA je prošlo ljeto pokrenuo preliminarnu istragu, a sada je ona proširena na gotovo pola milijuna primjeraka. Prema službenim informacijama ured za prijavu kvarova je dosad zaprimljeno 14 slučajeva zapaljenja i 35 prijava, čemu valja pridodati i 199 koje je zaprimio sam Volkswagen, a vezano za elektriku motora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga vijest je osjetno bezazlenija, ali i jedna od onih koje se rijetko mogu čuti. Uglavnom , u pitanju je model Beetle, točnije 27 primjeraka, koji ne odgovaraju važećoj regulativi (link). Naime, vlasnicima tih vozila proizvedenih u rujnu prošle godine bit će ponuđena zamjenska vozila, ali proizvedena prije 1. rujna iste godine. Dakle, istima će biti ponuđen stariji automobil od opozvanog.

Kako ne bi bilo zabune recimo kako se radi o proizvodima sa američkog tržišta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara