Probali smo slatki uskrsni kruh iz Noelove pekarnice, evo kakav je
![Probali smo slatki uskrsni kruh iz Noelove pekarnice, evo kakav je](https://ip.index.hr/remote/bucket.index.hr/b/index/efe8f297-d4d8-4946-b60e-cd5db7b2ee0f.jpg?width=765&height=422)
OVIH se dana sve vrti oko uskrsne hrane, a u centru pažnje su slatki kruhovi karakteristični za ovaj kršćanski blagdan. Nakon što smo prošli tjedan probali pincu iz zagrebačkog Bread Cluba, danas vam donosimo dojmove o slatkom kruhu iz Noelove pekarnice.
>> Našli smo najsočniju kupovnu pincu. Košta 7 eura, evo gdje se može nabaviti
Po uzoru na talijanski uskrsni kruh
U Italiji se tradicionalno za Uskrs jede Colomba Pasquale (ili jednostavno Colomba), dizani kolač koji potječe iz Lombardije. Obično se radi od slatkog tijesta s kvascem koje sadrži kandiranu koricu naranče, a u obliku je golubice koja predstavlja mir. Prelijeva se šećernom glazurom i posipa cijelim bademima. Upravo na Colombu podsjeća i Noelov uskrsni kruh.
U pokladno vrijeme Zagreb su osvojili maritozzima, pa nije ni čudo da su inspiraciju za Uskrs potražili opet u Italiji.
Odmak od pince
Njihov uskrsni slatki kruh pečen je u kalupu kakav je svojstven slatkim talijanskim kruhovima, što im daje mogućnost da budu visoki, za razliku od tradicionalne pince koja ide u širinu i izgledom je sličnija pogači.
Posipan je granulama šećera, a korica je vrlo tanka, na dijelovima krckava. Tijesto je mekano, prozračno i kiselkasto, s puno džepića zraka. Nije nimalo suho i lako se reže.
Malo alkohola, manje kockice naranče
Lijepo je u tijestu vidjeti i osjetiti velike, sočne grožđice, koje bi nam bile još draže da su pošteno umočene u neki dobar alkohol.
Korica naranče nam je inače najdraži dodatak slatkom kruhu. Poželjeli bismo tek da su kockice malo manje, kako bi bile zgodnije za jesti kad je u pitanju omjer naranče i tijesta u ustima.
![](/Content/img/loader_40px.gif)
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati