Što je bolje - trčanje ili vožnja biciklom? Saznaj prije nego što odlučiš!

Što je bolje - trčanje ili vožnja biciklom? Saznaj prije nego što odlučiš!

Foto: Shutterstock

ŠTO je bolje - trčanje ili bicikl?

Stižu hladniji dani, no onima najupornijima ni to nije problem. No, i u teretani postoje ove dvije opcije. Upravo zato, pitali smo se što je bolje - trčanje ili bicikl? Evo što smo saznali.
 
Odgovor: "To ovisi o tome kakav trening želite, jer se radi o vrlo različitim vrstama vježbe", otkriva portal Women's Health. Trčanje je više trening za čitavo tijelo. S druge strane, biciklizam je vježba ciljana uglavnom na donji dio tvog tijela, posebno noge. Naravno, da pritom i rade tvoje ruke, no one neće biti toliko "umorne" kao nakon trčanja.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što od toga dvoje sagorijeva više kalorija? "Teško je reći. Na biciklu možete provesti više vremena, jer ne opterećujete toliko cijelo tijelo pa ćete samim time sagorijeti više kalorija kao rezultat. No, nešto dužim i intenzivnijim trčanjem više opterećujete tijelo pa će to pokazati bolje rezultate nego vožnja biciklom.
 
U konačnici, sve se svodi na ono što ti želiš. "Važno je da ste sebi na prvom mjestu i da radite ono zbog čega ćete se osjećati dobro u tom trenutku."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara